Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα; Αθέατες πτυχές του πρωθυπουργικού σκανδάλου.

Περνούν οι μέρες μετά την αποκάλυψη του νέου σκανδάλου μεγατόνων το οποίο σχετίζεται με τις παρασκηνιακές παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική – που συνιστούν κατάχρηση εξουσίας, ήτοι κακουργηματική πράξη – και ο έκθετος αυτουργός, ο ρυπαρόστομος τύπος που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με συνεργούς στο κακούργημά του τα διαπλεκόμενα μ.μ.ε. (των νταβατζήδων) και την ένοχη αντιπολίτευση (της οποίας οι αντιφασιστικές εμμονές αποδεικνύονται ισχυρότερες από τον πόθο της για πρόσβαση στην νομή της εξουσίας, αφού προτιμά να αφήσει αναξιοποίητη άλλη μια τεράστια ευκαιρία για να ρίξει την κυβέρνηση όπως διατείνεται ότι επιδιώκει), προσποιείται ότι δεν έχει συμβεί τίποτε… Δεν τολμά καν ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του να διαψεύσει την αυθεντικότητα του σοκαριστικού ηχητικού ντοκουμέντου! Μετά από μια τέτοια συνταρακτική αποκάλυψη, αν επρόκειτο για μια φυσιολογική χώρα στην οποία τα δημόσια πρόσωπα θα ανέμενε κανείς να αισθάνονται κάποια ελάχιστη ντροπή και ευθιξία, ο έκθετος πρωθυπουργός θα έπρεπε όχι απλώς να παραιτηθεί, αλλά να κάνει χαρακίρι! Όμως, σε μια χώρα ακρότατα διεφθαρμένη όπως το σύγχρονο Ελλαδιστάν, η πολιτική πορεύεται σας να μην έχει συμβεί τίποτε!
Η υπόθεση όμως έχει και άλλες σοβαρότατες πτυχές, πέραν του δημοσίου ξεβρακώματος του Σαμαρά, του οποίου τον αδίστακτο αμοραλισμό είχε την ευκαιρία να αντικρύσει το πανελλήνιο. Που έχουν να κάνουν με αυτό καθ’ αυτό το γεγονός της απόσπασης ιδιωτικής τηλεφωνικής συνδιάλεξης του πρωθυπουργού – και μάλιστα εμπιστευτικής, αφού αποδεικνύει παράνομη πράξη. Σε τι συμπεράσματα οδηγεί; Τρεις είναι οι πιθανές εκδοχές:
1. Κάποιος συνεργός του Σαμαρά (πιθανώς δικαστικών κύκλων), αποδέκτης των παράνομων εντολών του, ο οποίος είχε φροντίσει (για να είναι καλυμμένος) να ηχογραφήσει τις συνδιαλέξεις, αποφασίζει για διάφορους λόγους να «κάψει» τον εντολέα του (π.χ. επειδή δεν τηρήθηκαν κάποια συμφωνηθέντα ή από φόβο μελλοντικών κατηγοριών συνενοχής).
2. Στελέχη της ΕΥΠ, που είτε ορμώμενοι από κάποιου είδους πατριωτικά ελατήρια, είτε έχοντας σιχαθεί την καθεστωτική αυθαιρεσία της ξενόδουλης συγκυβέρνησης, είτε επειδή ήταν μεταξύ των «ριγμένων» μετά τις τελευταίες κυβερνητικές εκκαθαρίσεις στις μυστικές υπηρεσίες από «ύποπτους» θύλακες μη προσήλωσης στα κυβερνητικά κελεύσματα, κράτησαν ευαίσθητο εξοπλισμό παρακολούθησης ή ήδη συλλεγμένα στοιχεία τα οποία αξιοποιούν τώρα για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και τον επικεφαλής της.
3. Κάποια ξένη δύναμη που διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία παρακολουθήσεων παγίδευσε τον Σαμαρά και σπεύδει να τον εκθέσει. Αν και η πρώτη σκέψη πηγαίνει στην Ρωσία, της οποίας τα συμφέροντα επλήγησαν από την δυτικόδουλη πολιτική Σαμαρά και θα είχε κάθε συμφέρον να χαρεί από τον εξευτελισμό και την πτώση του, πρέπει να σημειώσουμε ότι το προφανές δεν είναι κατ’ ανάγκη το σωστό, αφού δεν αποκλείεται να πρόκειται για κάποια δύναμη που απλώς ενδιαφέρεται να επιταχύνει την έλευση συνθηκών ανωμαλίας στην Ελλάδα ως επακόλουθο των ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό.
Όποιο από τα παραπάνω σενάρια και αν ισχύει, προοιωνίζονται ταραχώδεις εξελίξεις και ανατροπές (με καταλύτη την επικείμενη διαδικασία εκλογής προέδρου και τις εκλογές στις οποίες αυτή αναμένεται πιθανότατα να οδηγήσει) των οποίων τα αποτελέσματα είναι δύσκολο να προβλεφτούν. Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάς βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών ζυμώσεων και ανακατατάξεων που υπερβαίνουν το μέγεθός της, δεδομένης της κινητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο με κύριους παίκτες την Τουρκία και το Ισραήλ στα ζητήματα ενεργείας αλλά και της γενικότερης αντιπαράθεσης σε γεωπολιτικό επίπεδο, όπου εμπλέκονται, εκτός από τις τοπικές δυνάμεις και οι ΗΠΑ και Ρωσία (οι συγκρούσεις τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Συρία-Ιράκ αποτελούν κομμάτια της ίδιας αντιπαράθεσης), καθώς και των κρίσιμων διεθνών ανακατατάξεων σε οικονομικό επίπεδο, με την υπόθεση της ελληνικής χρεωκοπίας να μπορεί κατά περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως πυροκροτητής οικονομικών και νομισματικών εκρήξεων πολύ μεγαλύτερης κλίμακας και εύρους. Ήδη δυναμώνουν οι φωνές που προβλέπουν επικείμενο bank-run στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των εκλογών ή της διαδικασίας που οδηγεί προς αυτές, πράγμα πολύ ανησυχητικό διότι πρόκειται για φαινόμενο που ακολουθεί συνήθως την δυναμική της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, λόγω ευθείας επίδρασης στην ψυχολογία πανικού των μαζών. Η βουτιά του χρηματιστηρίου και η άμεση εκτόξευση του κόστους δανεισμού του ελληνικού κράτους που ακολούθησε την αναγγελία επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου δημοκρατίας, δίνει μια πρώτη γεύση του τι μπορεί να ακολουθήσει…