Επίθεση Ισραηλινών σε διεθνή ύδατα.


Επίθεση δέχτηκε το πλοίο του Κινήματος για την Ελευθερία της Γάζας  “Spirit of Humanity” από Ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες μετά την εφόρμησή τους πάνω στο κατάστρωμα συνέλαβαν 21 αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από 11 διαφορετικές χώρες. Το πλήρωμα και οι επιβάτες μετεφέρθησαν βιαίως στο Ισραήλ όπου και κρατούνται. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται  η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές της στην Β. Ιρλανδία Maired Maguire, η Cynthia McKinney η οποία ήταν μέλος του αμερικάνικου κογκρέσου και ο πρόεδρος του Κινήματος και επί κεφαλής της αποστολής Huwaida Araf. Η επιχείρηση των Ισραηλινών έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, κάτι το οποίο αποτελεί παραβίαση των διεθνών συνθηκών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που ακολουθούν – και οι οποίες φανερώνουν την θρασύτητα και  υπεροψία των Ισραηλινών έναντι κάθε συνθήκης.

“ Η κίνηση του Ισραήλ συνιστά μία προσβλητική παραβίαση των διεθνών συνθηκών. Δεν βρισκόμασταν εντός των χωρικών υδάτων του ενώ η παρουσία μας είχε καθαρά ανθρωπιστικό περιεχόμενο .”
Cynthia McKinney

“Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως το μικρό μας πλοίο αποτελεί οποιοδήποτε είδος κινδύνου για το Ισραήλ. Μεταφέραμε φαρμακευτικό και οικοδομικό υλικό καθώς και παιδικά παιχνίδια.”

“ Η σκόπιμη και απρόκλητη επίθεση των Ισραηλινών στο πλοίο μας προσβάλλει τις διεθνείς συνθήκες. Απαιτούμε άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή μας.”
Huwaida Arraf

Σχετική ανακοίνωση του “Free Gaza Movement”:

http://freegaza.org/en/home/hope-fleet-news/976-israel-attacks-justice-boat-kidnaps-human-rights-workers-confiscates-medicine-toys-and-olive-trees