Έγκλημα καθοσιώσεως…

Μέσα στην πλημμυρίδα της επικαιρότητος είναι κάποια περιστατικά που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν δευτερεύοντα ή επουσιώδη, τα οποία ωστόσο αποκαλύπτουν μεγάλες αλήθειες για την κατάντια της παρηκμασμένης και διεστραμμένης νεοελληνικής κοινωνίας.
Ποιο είναι το περιστατικό; Αλητήριοι αριστεριστές φοιτητές ανακαλύπτουν ότι ο αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. Γιάννης Τζιφόπουλος, σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια μιας παλαιάς συνέντευξής του σε τηλεοπτικό κανάλι τοπικής εμβέλειας (Δίον tv) είχε διατυπώσει κάποιες κάπως ασυνήθιστες απόψεις-φράσεις υπέρ μιας πιο αυστηρής θεσμικής διαχείρισης της διοίκησης των πανεπιστημίων και πάταξης του φαινομένου της ασυδοσίας των αναρχοκομμουνιστικών φοιτητικών νεολαιών που κάνουν ό,τι θέλουν στα πανεπιστήμια, παρενοχλώντας την λειτουργία τους, ασχημονώντας και βανδαλίζοντας.
Το ατύχημα του αντιπρύτανη ήταν ότι, εν τη ρύμη του λόγου του, παρά την στέρεα επιχειρηματολογία του, χρησιμοποίησε κάποιες φράσεις-ταμπού οι οποίες με τη σειρά τους ενεργοποίησαν τα εξαρτημένα αντανακλαστικά του κουρδισμένου αληταριού και συγκεκριμένα την φράση: “πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας” και “να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα” εννοώντας ότι πρέπει να σκληρύνει η στάση των πανεπιστημίων και της πολιτείας εν γένει, απέναντι στις οργανωμένες συμμορίες αριστεριστών αλητών που τα λυμαίνονται.
Δείτε το σχετικό βίντεο με το επίμαχο απόσπασμα της συνεντεύξεως του αντιπρύτανη, ένεκα της οποίας ερρίφθη στην «πυρά», ως θύμα του παροξυσμού ενός Συστήματος που ψάχνει θύματα σε ένα ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών.

Αυτή ήταν η επίμαχη φράση, το τρομερό «έγκλημα καθοσιώσεως» στο οποίο υπέπεσε ο συγκεκριμένος καθηγητής του ΑΠΘ και λόγω της οποίας απαιτήθηκε η «κεφαλή του επί πίνακι», οδηγώντας τον σε αναγκαστική παραίτηση. Το πιο θλιβερό δε απ’ όλα είναι ότι ο εν λόγω καθηγητής αισθάνθηκε την ανάγκη, κατόπιν των διαστάσεων που εδόθησαν στο θέμα σε δημοσιογραφικό επίπεδο και των πιέσεων που δέχτηκε από τον πρύτανη, να απολογηθεί με άκρως ταπεινωτικό τρόπο για όσα του καταμαρτυρούσαν… Αυτόευνουχισμός!