Η κατάλυση του συντάγματος από τις “δημοκρατικές δυνάμεις”…

Τα όσα συμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας το τελευταίο διάστημα, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! H εκ μέρους της κυβερνήσεως κραυγαλέα καταστρατήγηση της «ύψιστης δημοκρατικής αρχής» της διακρίσεως των εξουσιών απεκαλύφθη πέραν πάσης αμφιβολίας!
Η δημοσιοποίηση της σε ανύποπτο χρόνο συνομιλίας στην οποία ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μπαλτάκος, ήτοι ο κορυφαίος παρά τω πρωθυπουργώ κυβερνητικός παράγων, διορισμένος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στενότατος προσωπικός φίλος και συνεργάτης του ιδίου επί δεκαετίες (!), αποκαλύπτει τις βρώμικες μεθοδεύσεις της κυβερνήσεως για ποδηγέτηση της δικαστικής εξουσίας προκειμένου να επιτευχθεί, μέσω στημένων καθ’ υπαγόρευσιν διώξεων, η αποδυνάμωση μιας πολιτικής δύναμης την οποία το Σύστημα αντιλαμβάνεται ως επικίνδυνη γι’ αυτό. Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις θα περίμενε κανείς ότι θα οδηγούσαν άμεσα σε πτώση της κυβερνήσεως, αφού πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους! Παρόλα αυτά η κυβέρνηση με την συντονισμένη υποστήριξη συμπάντων των καθεστωτικών μ.μ.ε. (των μεγαλοεργολάβων) προσπαθεί εναγωνίως τις τελευταίες μέρες, με μια νέα επικοινωνιακή καταιγίδα πλύσεως εγκεφάλου του κοινού, να προσπεράσει τον σκόπελο, αφενός επιδιώκοντας να υποβαθμίσει τεχνηέντως το ζήτημα και αφετέρου – κυρίως – αποπροσανατολίζοντας από την ουσία των αποκαλύψεων και εστιάζοντας σε δευτερεύουσες επουσιώδεις πτυχές τους.
Η δε συγκλονιστικότερη επιβεβαίωση τω λεγομένων του Μπαλτάκου ήρθε σήμερα από την Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) – η οποία υπαγόρευσε το εξελισσόμενο κυνήγι μαγισσών του εθνοπροδοτικού καθεστώτος που δυναστεύει την Ελλάδα – με μια ανακοίνωση που συνιστά κατ’ ουσίαν τρανή επαλήθευση.
Μεταφέρουμε αυτούσια τη σχετική ανταπόκριση του Μ. Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, όπως δημοσιεύθηκε στο καθεστωτικό «Έθνος» (του εθνικού εργολήπτη Μπόμπολα):
“Σκληρή επίθεση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής κατά Μπαλτάκου
Επίθεση εναντίον του κ. Μπαλτάκου, για τη συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη και τα υποστηρικτικά σχόλιά του για τη Χρυσή Αυγή, εξαπέλυσε η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), η οποία χαρακτηρίζει εντελώς δικαιολογημένη την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
«Αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί προσβολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αν και η συνάντηση του με (στέλεχος) της Χρυσής Αυγής προκαλεί από μόνη της, η έκφραση συμπαράστασης του για το κόμμα –στην πραγματικότητα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, όπως την χαρακτήρισε η κυβέρνηση-, είναι απίστευτη».
Στην ανακοίνωση της προς τα μέλη της, η AJC αναφέρει ότι «στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει στον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι ο πρωθυπουργός κίνησε τη διαδικασία έρευνας εναντίον της για να έχει πολιτικό κέρδος. Στην απ’ ότι φαίνεται φιλική συνομιλία, ο Μπαλτάκος αναφέρεται στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να «ξεριζώσει» τη Χ.Α. όταν μίλησε στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο».
«Καταδικάζουμε αυτό το βίντεο», τονίζει ο κ. Χάρις, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι «σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την επομένη της παραίτησής του, ο Μπαλτάκος δήλωσε ότι «μπορεί να υπάρχουν περισσότερα βίντεο και ότι μπορεί να έχει πει περισσότερα πράγματα».
Ο κ. Χάρις βγάζει από το κάδρο της κριτικής τον κ. Σαμαρά, καθώς σημειώνει ότι «το περιστατικό αυτό πρέπει να προκάλεσε πραγματικό σοκ για τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει δείξει ισχυρή ηθική και πολιτική ηγεσία στην αντιμετώπιση της Χ.Α.».
«Την ίδια στιγμή –αναφέρει ο κ. Χάρις- είμαστε ενθαρρυμένοι με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, το δικαστικό και νομοθετικό σώμα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Χ.Α., ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της οποίας απειλούν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα»”