Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων οργάνων.

Τον Ιούνιο του 2013 τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος της κυβερνήσεως Παπανδρέου (3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) που μετετράπει την χώρα μας σε αποθήκη ανθρώπινων οργάνων.

Μέχρι τώρα ήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ ( Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση. Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς.

Με τον νέο νόμο η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει την σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα!

Και αυτό συμβαίνει διχως την συμφωνία των συγγενών, αλλά και την άποψη του ίδιου του δότη! Κάθε Έληνας θεωρείται υποχρεωτικά δωρητής οργάνων εκτός όπως λέει ο νόμος “εάν έχει κάνει γραπτή δήλωση στον ΕΟΜ ότι δεν επιθυμεί”. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο νόμος προβλέπει ότι αφαίρεση οργάνων θα γίνεται εάν ο ασθενής χαρακτηριστεί από τους ιατρούς ως “εγκεφαλικά νεκρός”. Δίνει λοιπόν την δυνατότητα σε κάθε είδους κυκλώματα σε ιδωτικά και δημόσια νοσοκομεία να χαρακτηρίζουν ως “εγκεφαλικά νεκρό” οποιονδήποτε ζωντανό έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση (μετά από κάποιο τροχαίο) ή έχει πέσει σε κώμα (που αρκετές φορές είναι κατάσταση αναστρέψιμη) και να αφαιρούν και να πωλούν τα όργανά του, δίχως την συγκατάθεση των συγγενών του ούτε την γνώση του ίδιου…

Στην Βουλή κατατέθηκε κατάλογος με τιμές ανθρώπινων οργάνων, που ήδη πωλούνται από την Ελλάδα προς όλον τον υπόλοιπο κόσμο,
με στοιχεία από την ιατρική επιστημονική ιστοσελίδα Medical Transcription.

Ζεύγος μάτια: $ 1.525

Κρανίο: $ 607

Κρανίο με δόντια: $ 1.200

Ώμος: $ 500

Χέρι και Αντιβράχιο: $ 385

Μισό λίτρο αίματος: $ 337

Σπλήνα: $ 508

Στομάχι: $ 508

Λεπτό Έντερο: $ 2.519

Νεφρά: $ 262.000

Χοληδόχος κύστη: $ 1.219

Δέρμα: $ 10 ανά τετραγωνική ίντσα

Στεφανιαία: $ 1.525

Καρδιά: $ 119.000

Ήπαρ: $ 157.000