Στρατηγικής και Εθνικής σημασίας οι υποδομές του φυσικού αερίου που ξεπουλά το Εγκληματικό Εθνοκτόνο Ανθελληνικό Καθεστώς.


Η Ελλάς θα μπορούσε να έχει απόλυτη ενεργειακή αυτάρκεια αξιοποιώντας τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο Ελληνικό υπέδαφος , τα τεράστια αποθέματα λιγνίτη και τύρφης, και παράλληλα δημιουργώντας μια Ελληνική Εθνική βιομηχανία εναλλακτικών πηγών ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες. Η ενεργειακή αυτάρκεια θα είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ χαμηλό ενεργειακό κόστος που θα έθετε τις βάσεις για ανάπτυξη βιομηχανικής αυτάρκειας και θα έδινε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα για τους Έλληνες πολίτες ενώ θα συνέβαλε στην ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας από ξένα συμφέροντα και κέντρα.

Το εθνοκτόνο ανθελληνικό καθεστώς αντί να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση, ψάχνει να βρει αγοραστή για να ξεπουλήσει τις εγχώριες υποδομές φυσικού αερίου , ιδιωτικοποιώντας τις εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και παραχωρώντας γεωστρατηγικής σημασίας υποδομές σε ξένες δυνάμεις.

Στον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μονάχα η “Socar” , η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, μιας χώρας δορυφόρου της Τουρκίας και συνδεδεμένης με τα συμφέροντα των Η.Π.Α.

Εάν οι υποδομές πωληθούν στους Αζέρους, η χώρα μας μετατρέπεται σε γεωστρατηγικό δορυφόρο της Τουρκίας και ταυτοχρόνως παίρνει ενεργό μέρος στο γεωπολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ για αποκλεισμό της Ρωσίας από τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, είχε εκφράσει ενστάσεις για το ενδεχόμενο οι ρωσικές εταιρείες να επικρατήσουν στο διαγωνισμό, λέγοντας ότι θέλει να αποτρέψει την «εξάρτηση της Ελλάδας και της Ευρώπης» από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η ελεγχόμενη από τον αμερικανοσιωνισμό «Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ» πραγματοποιεί από το Σεπτέμβρη του 2012 έρευνα ενάντια στην Ρωσική «Gazprom» για «μονοπωλιακή πολιτική». Έτσι η «Gazprom» απεσύρθη από τον διαγωνισμό για την αγορά των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, καθώς όπως είπαν η επικράτηση της εταιρείας στον διαγωνισμό δεν θα γινόταν δεκτή από την «Ευρωπαϊκή» Ένωση!