116 φραουλοπαραγωγοί της Μανωλάδας ζητούν από τον ΟΑΕΔ 4160 Έλληνες εργάτες.

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα της παράνομης εργασίας λαθρομεταναστών στην Μανωλάδα Ηλείας, αρκετοί Μπαγκλαντεσιανοί απεχώρησαν από τις εργασίες τους καθώς τρομοκρατήθηκαν από την διάσταση που πήρε το θέμα σε συνδυασμό με τους ελάχιστους ελέγχους που ξεκίνησαν να γίνονται από τις αρχές για πρώτη φορά στην περιοχή.

Ταυτόχρονα οι πωλήσεις της φράουλας Μανωλάδας έπεσαν κατακόρυφα τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς.

Η πρώτη κίνηση τόσο των φραουλοπαραγωγών όσο και του ανθελληνικού καθεστώτος ήταν να εξατάσουν το ενδεχόμενο νομιμοποιήσεως των Μπαγκλαντεσιανών. Καθώς όμως αυτές οι διαδικασίες αργούν και δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα εργατικά χέρια οι φραουλοπαραγωγοί προσπαθώντας να βελτιώσουν και την εικόνα του προϊόντος τους στην Ελληνική κοινωνία, πήγαν στον ΟΑΕΔ και ζήτησαν να προσλάβουν 4160 Έλληνες εργάτες υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-25 Ευρώ ημερομίσθιο.
-εξάωρη πενθήμερη εργασία.
-πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με καταβολή ενσήμων.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ για το θέμα είναι ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Σε μια περίοδο που οι Έλληνες άνεργοι μεταναστεύουν ακόμα και στην Αλβανία όπου εργάζονται με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 300 Ευρώ (ΠΗΓΗ) και ενώ στην Ελλάδα η ανασφάλιστη εργασία κυριαρχεί και το ανώτερο ημερομίσθιο δεν ξεπερνά τα 20 Ευρώ, η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη ανάσα για τους Έλληνες ανέργους της περιοχής.

Μάλιστα δεδομένης και της καταστάσεως στην οποία βρίσκεται η χώρα, τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα διάφορα πατριωτικά ιστολόγια, παρουσιάζουν και νομίζουν ως βέβαιο και αναμενόμενο γεγονός πως θα γίνουν οι συγκεκριμένες προσλήψεις! “Επιτέλους ανάσα για τους Έλληνες ανέργους” γράφουν αρκετοί!

Όσοι άνεργοι και όσοι Έλληνες πατριώτες χάρηκαν με την είδηση μάλλον θα χρειατεί να το ξανασκεφτούν…

Λογαριάζουν δίχως…την κυβέρνηση , τον ΟΑΕΔ και τους “αντιρατσιστές”!

-Ήδη ο πρέσβυς του Μπαγκλαντές έχει έρθει σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη λέγοντας ότι η οικονομία του Μπαγκλαντές ωφελείται με 40 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο συνάλλαγμα από την περιοχή της Ηλείας (τα οποία αντί να καταλήγουν στο Μπαγκλαντές θα μπορούσαν να πηγαίνουν στους Έλληνες της περιοχής) και ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι Μπαγκλαντεσιανοί!

-Οι “αντιρατσιστές” διαμαρτύρονται καθώς η άποψις πως οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα των Ελλήνων να εργαστούν στον τόπο που γεννήθηκαν αποκαλείται από αυτούς “ρατσισμός”. Απειλούν τους αγρότες με μποϋκοτάζ στα προϊόντα τους, συνεχή δυσφήμιση μέσω του τύπου και πιθανές οργανωμένες επιθέσεις συμμοριών εάν τολμήσουν να προσλάβουν Έλληνες, με την αιτιολογία ότι “χάνουν την δουλειά τους οι αλλοδαποί”!

Και όμως ενώ στην Ελλάδα η ανεργία βρίσκεται το 30%, στο Μπαγκλαντές η ανεργία βρίσκεται μόλις στο 5% όπως μπορεί κανείς να δει αναζητώντας την χώρα αυτή στον παρακάτω πίνακα:

http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=74

Στον ίδιο πίνακα μπορεί κανείς να δει ότι η ανεργία στο Πακιστάν είναι μόλις 5.6% και είναι χαμηλότερη από κάθε χώρα της Ευρωζώνης, ακόμα και από την ανεργία του Λουξεμβούργου που ειναι 5.9%

Το κόστος ζωής στην Ελλάδα όλοι το γνωρίζουν. Το κόστος ζωής στο Μπαγκλαντές μπορεί κανείς να το δει στον παρακάτω πίνακα:

http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Bangladesh&displayCurrency=EUR

…και από αυτό να συμπεράνει ότι η πραγματική αγοραστική αξία των μισθών που λαμβάνουν οι Μπαγκλαντεσιανοί στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον πενταπλάσια από αυτήν των Ελλήνων, ενώ τα εισοδήματά τους είναι αφορολόγητα! Ο μόνος λόγος που έρχονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι η τεράστια συναλλαγματική διαφορά ανάμεσα στο Ευρώ και το νόμισμα της χώρας τους όπως έχει επισήμως παραδεχτεί και δημοσιοποιήσει η έρευνα σε αλλοδαπούς που έκανε το “Σχέδιο Β” , ο πολιτικός σχηματισμός ενός εκ των επαγγελματιών “αντιρατσιστών” της χώρας, του Αλέκου Αλαβάνου. (ΠΗΓΗ)

-Και ο ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να “ενδιαφερθεί” για το θέμα περισσότερο από όσο “ενδιαφέρθηκε”και στην περίπτωση της Ημαθίας, όταν ροδακινοπαραγωγοί είχαν ζητήσει Έλληνες εργάτες: Παρά το πολύ χαμηλό προσφερόμενο ημερομίσθιο, εκατοντάδες Έλληνες που είχαν διαβάσει την είδηση από τις εφημερίδες είχαν “σπάσει τα τηλέφωνα” του ΟΑΕΔ ζητώντας να πάνε να εργαστούν. Από τον ΟΑΕΔ τους απαντούσαν ότι “δεν γνωρίζουν τίποτε για το θέμα”. Στις θέσεις αυτές προσελήφθησαν τελικώς μονάχα παράνομοι αλλοδαποί. Μετά από ένα περίπου μήνα δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ πως “οι Έλληνες προτιμούν να παραμένουν άνεργοι και να πίνουν φραπέ στις καφετέριες παρά να εργαστούν”.

Την στιγμή που πάνω από μισό εκατομμύριο λαθρομετανάστες εργάζονται παράνομα σε αγροτικές καλλιέργειες σε ολόκληρη την χώρα και πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι βρίσκονται ζητούν απελπισμένα οποιαδήποτε εργασία, το πιθανότερο ενδεχόμενο για το αίτημα των φραουλοπαραγωγών της Μανωλάδας είναι ότι θα έχει την αντίστοιχη κατάληξη με το παλαιότερο αίτημα των αγροτών της Ημαθίας…

Και όμως με μια απλή εντολή του υπουργού εργασίας και μια απλή απόφαση του ΟΑΕΔ, θα ήταν εφικτό το πολύ μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, να έχουν δημιουργηθεί για τους Έλληνες ανέργους πάνω από 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αντικαθιστώντας τους λαθρομετανάστες με Έλληνες! Το αντίκτυπο στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων, στην κατακόρυφη ανάκαμψη της αγοράς και στα φορολογικά έσοδα του κράτους θα ήταν τεράστιο. Πόσο μάλλον εάν είχε απαγορευθεί και το παράνομο εμπόριο καθώς και η παράνομη αποστολή συναλλάγματος (προϊόντος παράνομης εργασίας , παράνομου εμπορίου , εγκληματικότητος και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων) από λαθρομετανάστες στο εξωτερικό, μέσω εταιρειών όπως η “Western Union”!

Και όμως στο Καθεστώς της “δημοκρατίας” της φαυλότητος και του παραλόγου , ένα αυτονόητο βήμα στον χώρο της εργασίας που θα συνέβαλλε στην πραγματική σωτηρία των Ελλήνων και του Ελληνικού έθνους έχει δαιμονοποιηθεί χαρακτηριζόμενο ως “ρατσισμός” ενώ απαγορεύεται ακόμη και η δημόσια έκφρασή του από τα επερχόμενα “αντιρατσιστικά” νομοσχέδια, ενώ ως “σωτηρία” αποκαλούν την ανεργία, την εγκληματικότητα, τις μεταδοτικές ασθένειες που εισέρχονται από χώρες του τρίτου κόσμου, την ανάπτυξη στην χώρα μας δικτύων φανατικών ισλαμιστών και τρομοκρατών, την οικονομική μας αφαίμαξη, την υπογεννητικότητα, την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό και εν τέλει την γενοκτονία μας , υπό τις οδηγίες των “προοδευτικών” του ΔΝΤ και της ΕΚΤ…