Τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας είναι το “αναπτυξιακό πρότυπο” της κυβερνώσας πολιτικής και “αντιρατσιστικής” Μαφίας για ολόκληρη την χώρα.

Πρώτο θέμα αυτές τις ημέρες στο σύνολο των αστικών εφημερίδων και καναλιών της χώρας μας αλλά και στις ανακοινώσεις του συνόλου των συνιστωσών του κοινοβουλευτικού καθεστώτος της φαυλοκρατίας είναι τα κροκοδείλια “δάκρυα” όλων τους για τους “καημένους μετανάστες” που πυροβόλησαν στην Μανωλάδα οι “ρατσιστές σύγχρονοι τσιφλικάδες”.

Οι ίδιοι όμως που εμφανίζονται σήμερα πως “λυπούνται” είναι που εδώ και χρόνια έχουν θέσει τις συνθήκες εργασίας στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας ως αναπτυξιακό πρότυπο για ολόκληρη των χώρα.

Στις 31 Μαρτίου 2011, ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Η ελληνική γεωργία καινοτομεί», είπε χαρακτηριστικά:

«Οι νέοι άνθρωποι αναρωτιούνται: Υπάρχει προοπτική γι’ αυτό τον τομέα ή πρέπει να τον εγκαταλείψουμε; Το δικό σας παράδειγμα αποδεικνύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. (…) Η φράουλα στην Ηλεία, ο κόκκινος χρυσός της Μανωλάδας και της Βάρδας, κρύβει ανθρώπους πρωτοπόρους, αφού αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε, και οργανώθηκαν συλλογικά οι παραγωγοί σε Ομάδα».

Μόλις λίγες ώρες πριν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, ο αντιπεριφερειάρχης “ανάπτυξης” Δυτικής Ελλάδος , διοργάνωσε σύσκεψη με φραουλοπαραγωγούς και εμπόρους μετά από την οποία εξέδωσε δελτίο τύπου αναφέροντας ότι τους στηρίζει ολόπλευρα, και ότι ο κλάδος καλείται να αυξήσει ακόμα περισσότερο την παραγωγή του και την κερδοφορία του, σε συνδυασμό με τις εξαγωγές του προς την Ευρωπαϊκή αγορά! Φυσικά ούτε μια αναφορά δεν έγινε ούτε στην σύσκεψη ούτε και στην ανακοίνωση, στο θέμα της παράνομης απασχολήσεως λαθρομεταναστών και στις συνθήκες εργασίας τους, ούτε βεβαίως στην ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητος στην περιοχή που έχει κάνει αφόρητη την ζωή των κατοίκων αλλά ούτε και στην εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών που αναπτύσσονται στους καταυλισμούς όπου δεκάδες τριτοκοσμικοί εργάτες γης ζουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο δίχως κανέναν ιατρικό έλεγχο και περίθαλψη, ούτε στις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, που είδαν τον τρόπο ζωής τους να υποβαθμίζεται και τις μικρές και οικογενειακές αγροτικές επιχειρήσεις να καταστρέφονται από την πτώση των τιμών που έφεραν στην αγορά τα μονοπώλια των δουλεμπόρων. Η γη πέρασε στα χέρια λίγων που θησαυρίζουν εισάγοντας παράνομους αλλοδαπούς, την ίδια στιγμή που η ανεργία στην περιοχή θερίζει.

Οι «πρωτοπόροι άνθρωποι» στους οποίους αναφέρονται συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι λίγες δεκάδες μεγαλοεξαγωγείς και μεγαλέμποροι, που δεν είναι ούτε αγρότες ούτε καλλιεργητές γης. Ελέγχοντας το εμπόριο της φράουλας και με την χρήση παράνομων μεταναστών, κατάφεραν πρώτα να ρίξουν τις τιμές, εξολοθρεύοντας οικονομικά αρκετές μικρές αγροτικές επιχειρήσεις μικροκαλλιεργητών, και τελικά να αποκτήσουν το μονοπώλιο της φράουλας σε ολόκληρη την χώρα. Στην συνέχεια, αγοράζοντας και ενοικιάζοντας μαζικά την γη σε εξευτελιστικές τιμές και αξιοποιώντας δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ξεκίνησαν να αποκομίζουν τεράστια υπερκέρδη, σε μια περίοδο που εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Άκρως ενδεικτική για την απόλυτη και συνένοχη συγκάλυψη της καταστάσεως στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, των κυβερνητικών κομμάτων και τον ίδιο τον υπουργό Δένδια ήταν πως, σύμφωνα και με καταγγελίες κατοίκων που κατάφεραν να δημοσιευθούν μονάχα σε μικρά τοπικά Μ.Μ.Ε., στα πλαίσια της επιχειρήσεως “Ξένιος Ζεύς” ουδέποτε έγινε κάποια επέμβαση στους καταυλισμούς λαθρομεταναστών της περιοχής. Η συγκάλυψη συντελείται με σαφείς οδηγίες και εντολές της πολιτικής ηγεσίας και της ηγεσίας της αστυνομίας!

Στην συγκάλυψη συμμετέχει ενεργά και το σύνολο των Μέσων Μαζικής Εξαπατήσως, όπου παρουσιάζεται πως οι “αγρότες” (που στην πραγματικότητα δεν είναι αγρότες) “αναγκάζονται να απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς , διότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για αυτές τις εργασίες” και ότι “εάν απελαθούν οι παράνομοι αλλοδαποί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος παραγωγής και θα καταστραφούν οικονομικά”.

Την καλλίτερη απάντηση στα παραπάνω δίδει ανακοίνωση του ίδιου του “Ελληνικού” ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει ορίσει ξεχωριστό υπεύθυνο υπάλληλο σε κάθε πόλη της Ελλάδος για να μαζεύει βιογραφικά Ελλήνων με εμπειρία σε αγροτικές εργασίες για να τους στέλνει να μαζεύουν φράουλες…. όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ολλανδία!!! Ακολουθεί η περσινή προκήρυξη του ΟΑΕΔ, και αντίστοιχη θα υπάρξει και φέτος.

ZHTOYNTAI ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Έναρξη 15/06/2012 και λήξη τέλος Οκτωβρίου 2012
Η Εργασία διαρκεί από 7.00 μέχρι 12.30 και 13.00 -15.15 .
Οι ακαθάριστες αποδοχές είναι 1.416 ευρώ, καθαρές 1.200 ευρώ.

Ο εργοδότης καταβάλλει μέχρι 225 ευρώ για τα έξοδα ταξιδιού μετά τη λήξη της σύμβασης με την προσκόμιση των εισιτηρίων .
Αφαιρούνται από τον μισθό 75 ευρώ τον μήνα για ασφάλιση υγείας , καθώς και 50 ευρώ την εβδομάδα για διαμονή . Είναι απαραίτητη η προϋπηρεσία σε αγροτικές εργασίες και η γνώση αγγλικών .
Βιογραφικά στα αγγλικά αποστέλλονται με email: < gr01ea22@oaed.gr>

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής φράουλας στην Νέα Μανωλάδα εξάγεται και μάλιστα κυρίως σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία. Οι αντίστοιχες Ολλανδικές επιχειρήσεις πωλούν την φράουλα στην ίδια ακριβώς τιμή με τις “Ελληνικές” και έχουν τεράστια χρηματικά κέρδη ενώ παρέχουν 1200 Ευρώ τον μήνα καθαρές αποδοχές, με ασφάλιση και διαμονή πληρωμένα!

Βλέπουμε επομένως ότι, εάν τα καθεστωτικά κόμματα της φαυλοκρατίας εφάρμοζαν απλώς τους νόμους, την στιγμή που η ανεργία των Ελλήνων φθάνει στο 30% , θα μπορούσαν να απελάσουν τους παράνομους αλλοδαπούς και, ως εργάτες γης στην Μανωλάδα αλλά και σε κάθε άλλη αγροτική περιοχή, να προσλαμβάνονταν μέσω του ΟΑΕΔ αρκετοί από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανέργους των περιοχών αυτών. Ακόμη και εάν τους παρέχονταν πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και αμοιβές γύρω στα 900 Ευρώ τον μήνα (μισθός που θεωρείται “πολύ υψηλός” για τα σημερινά δεδομένα της χώρας), αυτή η παραγωγή θα ήταν “χρυσοφόρα” και άκρως ανταγωνιστική, καθώς το κόστος εργασίας θα ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό των αντίστοιχων επιχειρήσεων στο εξωτερικό (1200 Ευρώ)! Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες άνεργοι Έλληνες της περιοχής θα είχαν βρει μόνιμη εργασία.

Αν συγκρίνει κανείς ένα τέτοιο εργασιακό πρότυπο, που θα ήταν εύκολα και άμεσα εφικτό και υλοποιήσιμο , με το σημερινό πρότυπο της παράνομης εργασίας λαθρομεταναστών, βλέπει την πραγματική διάσταση ενός μοναδικού εγκλήματος που δεν συμβαίνει μόνο στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας αλλά αποτελεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς σε ολόκληρη την χώρα μας.

Οι Έλληνες άνεργοι είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση σε θέσεις εργασίας χιλιάδων επιχειρήσεων εντός της πατρίδος μας, καθώς και από χιλιάδες στρέμματα Ελληνικής γης, που δίδονται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς εποίκους, ενώ οι εργοδότες παρανομούν ανοιχτά με την πλήρη συγκάλυψη του κρατικού μηχανισμού και των κομματικών πολιτικών μαφιών με τις οποίες είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένοι. Το κόστος από τις χαμένες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές πέφτει στις πλάτες των υπολοίπων Ελλήνων που εργάζονται νόμιμα, ενώ δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται ετησίως, καθώς αντί να πηγαίνουν σε μισθούς Ελλήνων, δίδονται σε λαθρομετανάστες και καταλήγουν ως συνάλλαγμα διοχετευόμενο στο εξωτερικό. Οι Έλληνες καταρρέουν από το βάρος της ανεργίας και της φτώχειας ενώ ο μαζικός εποικισμός τους οδηγεί σε εθνικό και φυλετικό αφανισμό.

Το έγκλημα που συντελείται λοιπόν δεν είναι απλώς και μόνο “οι πυροβολισμοί εναντίον των λαθρομεταναστών στην Μανωλάδα”, όπως παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως. Είναι ένα πρωτοφανές Εθνικό Έγκλημα, είναι η μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε “φραουλοχώραφο της Μανωλάδας”… Σε μια απέραντη τριτοκοσμική “πολυπολιτισμική” χαβούζα, όπου φυλές και έθνη από κάθε γωνιά της γης (μεταξύ αυτών και Έλληνες ιθαγενείς) θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους και συχνά θα συγκρούονται για ανασφάλιστες θέσεις εργασίας των 300 και των 400 Ευρώ τον μήνα, με συνθήκες εργασίας ανάλογες αυτές του Μπαγκλαντές και χωρών της Αφρικής.

Αυτό είναι λοιπόν το “αναπτυξιακό πρότυπο” της πολιτικής μαφίας που μας κυβερνάει: Η μετατροπή ολόκληρη της χώρας μας σε Μπαγκλαντές.

Ας δούμε όμως ποιά θέση παίρνουν πάνω στο θέμα και τα κόμματα της υποτιθέμενης “αντιπολιτεύσεως”.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με την ΔΗΜΑΡ, απαιτούν να δοθεί άμεσα είτε άδεια επ’ αόριστον παραμονής είτε και Ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες!!! Οι συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου στον άμεσο εθνικό μας αφανισμό είναι προφανείς. Έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε όμως και τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια ρύθμιση στον τομέα της εργασίας.

Οι “αντιρατσιστές” ισχυρίζονται ότι το μέτρο θα “διασφάλιζε εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες”, καθώς “δεν θα είναι πλέον παράνομοι” και θα “εργάζονταν πλέον νόμιμα με βάση συλλογικές συμβάσεις, έτσι δεν θα κατεβάζαν τους μισθούς και από αυτό θα ωφελούνταν και οι Έλληνες εργάτες”.

Στην πραγματικότητα αυτό που θα συνέβαινε και συμβαίνει ήδη είναι ακριβώς το αντίθετο. Η “νομιμοποίηση των μεταναστών” χρησιμοποιήθηκε για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την ανασφάλιστη και παράνομη εργασία και για τους ίδιους τους Έλληνες εργάτες. Ας δούμε τι έγινε με τους εκατοντάδες χιλιάδες ήδη “νομιμοποιημένους” λαθρομετανάστες, ανάμεσα σε αυτούς και δεκάδες χιλιάδες Αφγανούς και Αφρικανούς που έχουν λάβει “πολιτικό άσυλο”: Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να εργάζονται παράνομα, δίχως συμβάσεις και ανασφάλιστοι, με τους ίδιους ακριβώς μισθούς που λαμβάνουν και οι υπόλοιποι “παράνομοι” συμπατριώτες τους και δίχως τον κίνδυνο να απελαθούν από την χώρα. Η “νομιμοποίηση” των μεταναστών ήταν το όχημα μέσα από το οποίο οι εργοδότες προώθησαν την παράνομη εργασία και για τους Έλληνες, που αναγκάστηκαν πλέον να αποδεχθούν και οι ίδιοι τριτοκοσμικούς μισθούς και την ανασφάλιστη εργασία, για να γίνουν ανταγωνιστικοί ως προς τους “νόμιμους”, πλέον, Αφγανούς, Σομαλούς , Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς… Η αριστερά ισχυρίζεται πως έχει στο επίκεντρό της την “προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων”, όμως το μόνο αποτέλεσμα των “εργατικών αγώνων” της ήταν το το να οδηγήσει τους Έλληνες εργαζομένους στην απόλυτη εξαθλίωση – στην αγωνία της να προωθήσει ως τάχιστα την σταθερή εθνοκτόνο της ατζέντα…

Το κοινοβουλευτικό τσίρκο εμπλουτίστηκε κατά τα τελευταία χρόνια και με πολιτικάντηδες “κατά των λαθρομεταναστών”, που “υπερασπίζονται τον Έλληνα εργάτη”. Και αυτοί, όμως, δεν είναι αμέτοχοι ευθύνης για το εθνικό αυτό έγκλημα. Για να μη δυσαρεστήσουν τα αυτιά συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων αλλά και κάποιων “Ελληναράδων” ψηφοφόρων τους, που όμως απασχολούν αποκλειστικά παρανόμους αλλοδαπούς, δεν τολμούν να θέσουν ανοιχτά και ΑΜΕΣΑ ως αίτημα και διεκδικητική πρόταση, τα παρακάτω αυτονόητα μέτρα, που η πάλη για την διεκδίκηση της εφαρμογής τους θα γινόταν κινηματικό πεδίο αγώνος για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανέργους και όλες τις τοπικές κοινότητες που πλήττονται από την λαθρομετανάστευση:

-Να συλληφθούν άμεσα όλοι οι εργοδότες που απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς. Την στιγμή που η ανεργία των Ελλήνων ξεπερνά το 30% η πράξη τους αποτελεί εθνικό έγκλημα .

-Να θεσμοθετηθούν και στην Ελλάδα νόμοι που να προβλέπουν φυλάκιση τουλάχιστον 5 ετών για όποιον εργοδότη απασχολεί παράνομους αλλοδαπούς, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στο Ισραήλ.

-Να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική πρόσληψη εργατών γης για αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και θέσεων εργασίας στην βιομηχανία, την βιοτεχνία και τον τουρισμό μέσω του ΟΑΕΔ, με την διασφάλιση αξιοπρεπών μισθών και συνθηκών εργασίας, ασφαλιστικής καλύψεως καθώς και της Ελληνικής ιθαγενείας των προσληφθέντων.

-Το ανθελληνικό κράτος έχει δημιουργήσει υπηρεσία “διώξεως του ρατσισμού” μαζί με 24ωρη πανελλαδική γραμμή ανώνυμων καταγγελιών ,την ίδια στιγμή που οι μόνες πραγματικές “ρατσιστικές επιθέσεις” είναι οι δεκάδες καθημερινές δολοφονίες, ληστείες, και βιασμοί αλλοδαπών εναντίων Ελλήνων. Την ίδια στιγμή σε κάποιους κλάδους, όπως στον κλάδο του τουρισμού αλλά και τον αγροτικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (τα πραγματικά είναι πολύ χειρότερα) περισσότεροι από το 50% των εργαζομένων εργάζονται παράνομα (και οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι αλλοδαποί). Την στιγμή που υπάρχει δαπάνη για ολόκληρη υπηρεσία της ασφάλειας και τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες που να ασχολείται με “κρούσματα ρατσισμού”, θα ήταν αυτονόητο να διεκδικηθεί κάτι πολύ πιο χρήσιμο. Η ίδρυση σχετικής υπηρεσίας και τηλεφωνικής γραμμής που θα ασχολείται με το να αντιμετωπίζει άμεσα τα όποια κρούσματα παράνομης εργασίας, παρεμβαίνοντας και συλλαμβάνοντας όλους τους υπευθύνους…

-Επίσης μάλιστα, να διεξαχθεί γενικότερη έρευνα περί των υπευθύνων αμέσου ή εμμέσου συγκαλύψεως των προαναφερομένων εγκληματικών και αντεθνικών παρανομιών – οι οποίοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικώς.

Πράγμα που, φυσικά, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ από τους κρατούντες και το κρατούν σύστημα, διότι θα τους επέβαλλε τότε την αυτοκτονία!
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, όμως, να γίνει – από κάποιους!!! Και το ταχύτερο δυνατόν!!!