Τα λιμάνια και οι μαρίνες της χώρας μας στα χέρια των Τούρκων.

Μετά το λιμάνι της Λέσβου, πλήθος άλλα λιμάνια και μαρίνες της χώρας μας περνούν στα χέρια των Τούρκων. Και ενώ το φαύλο πολιτικό κατεστημένο ασχολείται μονάχα με το πώς θα συνεχίσει να αντλεί πόρους από έναν ελληνικό λαό που υποφέρει για να πληρώνει τους παγκόσμιους τοκογλύφους, οι σχετικές ειδήσεις φθάνουν στην χώρα μας έχοντας ως πηγή τα δημοσιεύματα των Τουρκικών εφημερίδων.

O τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο Φερίτ Σαχένκ, με προσωπική περιουσία άνω των 2,6 δισ. δολαρίων, επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα, μέσω του τουρκικού ομίλου Doğuş ρίχνοντας «δίχτυα» σε μερικές από τις μεγαλύτερες μαρίνες της χώρας.
Ο λόγος για την μαρίνα Φλοίσβου, της οποίας απέκτησε το 50% από τη Lamda Development, και αυτές της Ζέας, των Γουβιών (Κέρκυρα) και της Λευκάδας, όπου αγόρασε χθες το 51% της συμμετοχής του ομίλου Κυριακούλη που τις εκμεταλλευόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Hürriyet».

«Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία» σημείωνε τον περασμένο Ιούνιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet , ο Χουσνού Ακάν, το Νο 2 του τουρκικού ομίλου Doğuş.
Ο Ακάν τουλάχιστον τους τελευταίους 15 μήνες βολιδοσκοπεί ευκαιρίες στις ελληνικές μαρίνες, με την D-investments, θυγατρική της Doğuş, να έχει καταθέσει προσφορά και για την μαρίνα Μανδρακίου στην Ρόδο.